Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db sült, pácolt pulyka (95 dkg)
- 4 db nagyobb krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- fokhagymasó
- őrölt fekete bors
- majoránna
- kacsazsír
Elkészítése:
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom és egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem, majd berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe és 35 percig sütöm.
A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a zöld fűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.
Közben a petrezselymet – nem túl apróra – felvágom.
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és sült krumplit, s szórok rá petrezselymet.
Tipp:
Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


