Sült pulykacomb recept
Hozzávalók:
- 900 g pulykacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g szalonna
- 40 g fűszerkeverék
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A combokat folyó vízben megmossuk, és papírtörlővel megszárítjuk. Bedörzsöljük sóval, megtűzdeljük szalonnával és felszeletelt fokhagymagerezddel.
Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, és jó alaposan rákenjük a combokra. Hűtőben, letakarva egy éjszakán át hagyjuk pácolódni.
Másnap egy tepsibe tesszük a combokat, és kb. 100 ml vizet öntünk alá. Alufóliával betakarjuk, és forró sütőben 200 °C-on, miközben szaftjával gyakran meglocsoljuk, 90 perc alatt megsütjük. Az alufóliát eltávolítjuk, majd mindkét oldalát 20-20 percet grillezzük.
A comb akkor van kész, ha elválik a csonttól. Rizzsel, krumplival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

