Sült csirkecomb salátaágyon recept

Hozzávalók:
1 adaghoz:
- 2 db burgonya
- 1 felső csirkecomb
- negyed fej hagyma
- salátalevél
- sajt
- kevés olaj
- só,bors,köménymag,fűszerek
Elkészítése:
A nagy gerezdekre vágott,megpucolt burgonyát, köménymagos vízben, félig puhára főzzük. Ha megfőtt, kevés olajon (épphogy csak a serpenyő alján legyen olaj)aranybarnára pirítjuk. Pirítás közben sózzuk meg illetve ízlés szerint fűszerezzük be olasz fűszerkeverékkel, ami helyett szárított bazsalikomot is használhatunk. A csirkecombot húslevesben,vagy sima vízben megfőzzük.
A csirkecomb bőre alá hagymakarikákat töltünk, ha teljesen feljönne a bőre, fogpiszkálóval,hústűvel rögzíthetjük! A húst sóval, borssal, kevés chiliporral ízlés szerint fűszerezzük,majd kevés olajon a bőrével lefelé elkezdjük sütni.Mind két oldalát aranybarnára sütjük.
A sajtot pici kockákra vágjuk. A serpenyőben lévő kevés olajra rárakunk egy hőálló, fém sütemény szaggató formát. A formába belerakjuk az apróra vágott sajt darabokat.Sülés közben a formát ne mozgassuk. A sajt egyik oldalát, aranybarnára pirítjuk.(Ha kihűlt a sajt,könnyebb kiszedni a formából!) A csirkecombot salátalevélen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »