Sült csirkecomb salátaágyon recept
Hozzávalók:
1 adaghoz:
- 2 db burgonya
- 1 felső csirkecomb
- negyed fej hagyma
- salátalevél
- sajt
- kevés olaj
- só,bors,köménymag,fűszerek
Elkészítése:
A nagy gerezdekre vágott,megpucolt burgonyát, köménymagos vízben, félig puhára főzzük. Ha megfőtt, kevés olajon (épphogy csak a serpenyő alján legyen olaj)aranybarnára pirítjuk. Pirítás közben sózzuk meg illetve ízlés szerint fűszerezzük be olasz fűszerkeverékkel, ami helyett szárított bazsalikomot is használhatunk. A csirkecombot húslevesben,vagy sima vízben megfőzzük.
A csirkecomb bőre alá hagymakarikákat töltünk, ha teljesen feljönne a bőre, fogpiszkálóval,hústűvel rögzíthetjük! A húst sóval, borssal, kevés chiliporral ízlés szerint fűszerezzük,majd kevés olajon a bőrével lefelé elkezdjük sütni.Mind két oldalát aranybarnára sütjük.
A sajtot pici kockákra vágjuk. A serpenyőben lévő kevés olajra rárakunk egy hőálló, fém sütemény szaggató formát. A formába belerakjuk az apróra vágott sajt darabokat.Sülés közben a formát ne mozgassuk. A sajt egyik oldalát, aranybarnára pirítjuk.(Ha kihűlt a sajt,könnyebb kiszedni a formából!) A csirkecombot salátalevélen tálaljuk.