Sült csirkecomb salátaágyon recept
Hozzávalók:
1 adaghoz:
- 2 db burgonya
- 1 felső csirkecomb
- negyed fej hagyma
- salátalevél
- sajt
- kevés olaj
- só,bors,köménymag,fűszerek
Elkészítése:
A nagy gerezdekre vágott,megpucolt burgonyát, köménymagos vízben, félig puhára főzzük. Ha megfőtt, kevés olajon (épphogy csak a serpenyő alján legyen olaj)aranybarnára pirítjuk. Pirítás közben sózzuk meg illetve ízlés szerint fűszerezzük be olasz fűszerkeverékkel, ami helyett szárított bazsalikomot is használhatunk. A csirkecombot húslevesben,vagy sima vízben megfőzzük.
A csirkecomb bőre alá hagymakarikákat töltünk, ha teljesen feljönne a bőre, fogpiszkálóval,hústűvel rögzíthetjük! A húst sóval, borssal, kevés chiliporral ízlés szerint fűszerezzük,majd kevés olajon a bőrével lefelé elkezdjük sütni.Mind két oldalát aranybarnára sütjük.
A sajtot pici kockákra vágjuk. A serpenyőben lévő kevés olajra rárakunk egy hőálló, fém sütemény szaggató formát. A formába belerakjuk az apróra vágott sajt darabokat.Sülés közben a formát ne mozgassuk. A sajt egyik oldalát, aranybarnára pirítjuk.(Ha kihűlt a sajt,könnyebb kiszedni a formából!) A csirkecombot salátalevélen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

