Sós ropogós bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet csirkemell filé
- 1 kk só
- 15 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg sós ropogós (ropi)
- olaj a sütéshez
- kb. 1 kg krumpli
Elkészítése:
A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. A sós ropogóst apróbb darabokra törjük, majd vagy ledaráltjuk, vagy késes aprítóban összetörjük.
Három edényt készítünk, az elsőbe szitáljuk a lisztet, a másodikba ütjük a tojásokat, kicsit felverjük villával, a harmadikba pedig a sós ropogós kerül.
A sózott szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a ropogós panírban. Felforrósított olajban közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
A körethez a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy kisméretű szívformával kiszaggatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Sóval meghintjük, és a husival melegen kínáljuk.
Tipp:
5 éves házassági évfordulóra készült vacsorára.