Sós ropogós bundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet csirkemell filé
- 1 kk só
- 15 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg sós ropogós (ropi)
- olaj a sütéshez
- kb. 1 kg krumpli
Elkészítése:
A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. A sós ropogóst apróbb darabokra törjük, majd vagy ledaráltjuk, vagy késes aprítóban összetörjük.
Három edényt készítünk, az elsőbe szitáljuk a lisztet, a másodikba ütjük a tojásokat, kicsit felverjük villával, a harmadikba pedig a sós ropogós kerül.
A sózott szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a ropogós panírban. Felforrósított olajban közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
A körethez a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy kisméretű szívformával kiszaggatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Sóval meghintjük, és a husival melegen kínáljuk.
Tipp:
5 éves házassági évfordulóra készült vacsorára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »