Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztával töltött csirkecomb recept

Savanyú káposztával töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirkecomb
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • bors
    • őrölt kömény
    • kb. 3 evőkanál olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkecombot bőrét fellazítjuk, majd besózzuk és félretesszük őket.

    A savanyú káposztát kinyomkodjuk, ha nagyon savanyú, akkor átöblítjük vízzel, majd apróra vágjuk. Egy pici olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd rátesszük a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük őrölt köménnyel. Felöntjük 0,5 dl vízzel, majd fedő alatt negyed óráig pároljuk.

    Amikor kész, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, a csirkecombok bőre alá töltjük. Sütőzacskóba tesszük, ráöntjük a maradék olíva olajat és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Lehet egész combokat is megtölteni, nekem most csak felső csirkecombom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá