Savanyú káposztával töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A csirkecombot bőrét fellazítjuk, majd besózzuk és félretesszük őket.
A savanyú káposztát kinyomkodjuk, ha nagyon savanyú, akkor átöblítjük vízzel, majd apróra vágjuk. Egy pici olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd rátesszük a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük őrölt köménnyel. Felöntjük 0,5 dl vízzel, majd fedő alatt negyed óráig pároljuk.
Amikor kész, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, a csirkecombok bőre alá töltjük. Sütőzacskóba tesszük, ráöntjük a maradék olíva olajat és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Lehet egész combokat is megtölteni, nekem most csak felső csirkecombom volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »