Savanyú káposztával töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A csirkecombot bőrét fellazítjuk, majd besózzuk és félretesszük őket.
A savanyú káposztát kinyomkodjuk, ha nagyon savanyú, akkor átöblítjük vízzel, majd apróra vágjuk. Egy pici olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd rátesszük a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük őrölt köménnyel. Felöntjük 0,5 dl vízzel, majd fedő alatt negyed óráig pároljuk.
Amikor kész, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, a csirkecombok bőre alá töltjük. Sütőzacskóba tesszük, ráöntjük a maradék olíva olajat és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Lehet egész combokat is megtölteni, nekem most csak felső csirkecombom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »