Sajttal és aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell – amit előző este fokhagymás tejbe áztattam
- 10-12 szem aszalt sárgabarack
- 2-3 szelet sajt,
- szeletelt baconszalonna
- só
- egyéb fűszerek (ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirkemelleket kiveszem a tejből, nem mosom meg, csak papírtörlővel áttörlöm. Zsebet vágok bele. Kívül-belül megfűszerezem. A zsebeket megtöltöm sajttal és barackkal, majd szeletelt bacon szalonnával szépen körbetekerem.
Egy kisebb tepsibe helyezem, kevés olaj és víz társaságával, de néhány aszalt sárgabarack is mehet még mellé és zutty be a sütőbe. (amit természetesen már előmelegítettem)
Fólia alatt nagyjából 40 percig sütöm, ezután leveszem a fóliát és megpirítom.
Rizzsel vagy salátával tálalom…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

