Sajtos töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé (kb. 350 g)
- 100 g reszelt sajt (eidami)
- 2 gépsonka
- vaj
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkemellet hosszában kettévágjuk és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal.
Az egyik darabot megszórjuk reszelt eidami sajttal, befedjük sonkaszelettel, és rátesszük a másik csirkehúst. Fogvájóval összetűzzük. Ha maradt reszelt sajt, rászórjuk a hús tetejére.
Egy sütőtálat enyhén kivajazunk, ráfektetjük a csirkemellet, és előmelegített sütőben 200°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük (félidőben megfordítjuk).
Friss zöldségsalátával tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=ZXzoNrSYPU8
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

