Sajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy doboz tejföl
- 25-30 dkg reszelt sajt
- liszt
- olaj
- só
- delikát
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- petrezselyem
- kaliforniai paprika
Elkészítése:
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, majd delikáttal mindkét oldalát beszórjuk. Kicsit állni hagyjuk. Egy tepsit vagy jénai tálat vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
Egy tálkába lisztet teszünk, a tojást felverjük. A húst előbb a lisztbe, majd a tojásba megforgatjuk és a tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
Ha beterítettük a tepsit, megszórjuk reszelt sajttal, megkenjük tejföllel és újra egy sor hús következik. Ezt már csak sajttal szórjuk meg, díszítésül petrezselyemmel és kis kockára vágott kaliforniai paprikával díszíthetjük.
Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Sütés vége előtt levesszük a fóliát és így pirítjuk meg a tetejét.
Kockákra vágjuk fel, kedvünk szerinti körettel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »