Sajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy doboz tejföl
- 25-30 dkg reszelt sajt
- liszt
- olaj
- só
- delikát
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- petrezselyem
- kaliforniai paprika
Elkészítése:
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, majd delikáttal mindkét oldalát beszórjuk. Kicsit állni hagyjuk. Egy tepsit vagy jénai tálat vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
Egy tálkába lisztet teszünk, a tojást felverjük. A húst előbb a lisztbe, majd a tojásba megforgatjuk és a tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
Ha beterítettük a tepsit, megszórjuk reszelt sajttal, megkenjük tejföllel és újra egy sor hús következik. Ezt már csak sajttal szórjuk meg, díszítésül petrezselyemmel és kis kockára vágott kaliforniai paprikával díszíthetjük.
Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Sütés vége előtt levesszük a fóliát és így pirítjuk meg a tetejét.
Kockákra vágjuk fel, kedvünk szerinti körettel tálalhatjuk.