Sajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy doboz tejföl
- 25-30 dkg reszelt sajt
- liszt
- olaj
- só
- delikát
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- petrezselyem
- kaliforniai paprika
Elkészítése:
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, majd delikáttal mindkét oldalát beszórjuk. Kicsit állni hagyjuk. Egy tepsit vagy jénai tálat vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
Egy tálkába lisztet teszünk, a tojást felverjük. A húst előbb a lisztbe, majd a tojásba megforgatjuk és a tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
Ha beterítettük a tepsit, megszórjuk reszelt sajttal, megkenjük tejföllel és újra egy sor hús következik. Ezt már csak sajttal szórjuk meg, díszítésül petrezselyemmel és kis kockára vágott kaliforniai paprikával díszíthetjük.
Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Sütés vége előtt levesszük a fóliát és így pirítjuk meg a tetejét.
Kockákra vágjuk fel, kedvünk szerinti körettel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

