Sajtkrémes-sonkás csirkeszelet recept

Hozzávalók:
- 6 nagy csirkemellfilé szelet
- 1 kk sült csirke fűszersó
- 12 dkg vékony sonka szelet
- 2 dl tejföl
- 1 tömlős sajtkrém (nálam tejszínes)
- 1 nagy csipet só
- 1 kis csipet őrölt bors
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük fűszersóval.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és belefektetjük a szeleteket.
Befedjük sonkával.
A tejfölt a sajtkémmel, a sóval, borssal simára keverjük, és a húsokra kenjük.
Bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk lefedve, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a hús megpuhul. (Nálam ez kb. 40 perc volt.)
Ezután a fedőt eltávolítjuk, és szép pirosra pirítjuk. (Kb. 20 perc alatt.)
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Tanácstalanul álltam egy adag csirkehús felett és azon törtem a fejemet, hogy milyen formában készüljön belőle egy laktató fogás a család számára. Aztán bekukkantottam a hűtőszekrénybe és felhasználtam azt, amit ott találtam. Sajtot, sonkát, tejfölt és egy tömlős sajtkrémet.
Kínálhatjuk habos krumplipüré vagy petrezselymes rizs társaságában, de egy friss zöldségekből álló salátával is remek ebéd vagy vacsora.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »