Sajt alatt sült cukkinis csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell filé (8 kisebb szelet)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kisebb, zsenge cukkini
- 1/3 kk őrölt bors
- 1 dl olaj
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, ha vastagabbra sikerül, kicsit klopfoljuk ki. A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk és bedörzsöljük vele a husikat. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, majd meghintjük sóval.
A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk, majd 3-4 mm vékonyra szeleteljük. A húsok tetejére rakjuk, hogy kicsit fedjék egymást. Meghintjük sóval, borssal, kicsit hagyjuk állni.
Addig a sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük. A sajtot a húsok és a cukkini tetejére halmozzuk, közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.
Alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel 30 percet puhítjuk. Majd a fóliát levéve további 20 percet pirítjuk.
Melegen, párolt rizzsel kínáljuk.
Tipp:
Könnyű, finom kis főételt. Bő egy óra alatt megvan, nem kell sok időt tölteni vele a konyhában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »


