Rozmaringos, citromos sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű konyhakész csirke
- 5 dkg vaj
- 1 db citrom
- 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
- só
- őrölt fekete bors
- étolaj
- szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés:
A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Felolvasztjuk a vajat /csak langyosra/, belekeverjük a citromlevet és a rozmaringot. Kívül-belül alaposan megkenjük vele a csirkét.
Elkészítés: A csirkét tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá. Fóliával letakarva, 160 fokon, egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »