Rozmaringos csirkemell sajtmártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 3 db csirkemellfilé
- 15 dkg liszt
- 3 dl. tej
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- delikát ízlés szerint
- sütéshez olaj
Sajtmártáshoz:
- 1 tömlős natúr sajtkrém
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. A lisztet tojást tejet kikavarjuk, sűrűbb legyen mint a palacsinta tészta. Hozzá adjuk a fűszereket, majd a csirkemell darabkákat. Átforgatjuk, és 20 percet állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a mártogatóst. A sajtot kis tálba nyomjuk, hozzá adjuk a tejfölt, fokhagymát, és ízlés szerintire fűszerezzük. Hűtőben tároljuk, míg a husi falatok kisülnek.
Ha letelt a 20 perc, a csirkemellet villa segítségével bő forró olajba rakjuk, és sütjük. A sajtmártogatóssal kínáljuk.
Tipp:
A mártogatósból készíthetünk kettő adagot, nagyon finom és kapós lesz. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »