Rántott csirkeszárny recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- kevés só
- liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, a tokokat eltávolítjuk. Annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, enyhén megfőzzük. Több éves tapasztalatom szerint, ritkán előfordul, hogy a kirántott combok, szárnyak az ízeknél véresek maradnak enyhén, így viszont ez a kellemetlen szituáció elkerülhető, ráadásul a szárnyak enyhén sós ízesítést is kapnak. Nem utolsó szempont az sem, hogy megfőve kicsit megduzzadnak a szárnydarabok, így finomabb, nem annyira száraz a sütés után.
Mikor enyhén megfőttek a szárnyak, szűrőbe szedem, és lecsöpögtetem őket. A panírozást a szokásos sorrendben végzem el. Liszt, felvert, enyhén megsózott tojás, majd zsemlemorzsa. Forró, bő olajban kisütöm, és papírtörlőre, vagy kisebb fazékra állított tésztaszűrőbe szedem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »