Rántott csirkeszárny recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- kevés só
- liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, a tokokat eltávolítjuk. Annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, enyhén megfőzzük. Több éves tapasztalatom szerint, ritkán előfordul, hogy a kirántott combok, szárnyak az ízeknél véresek maradnak enyhén, így viszont ez a kellemetlen szituáció elkerülhető, ráadásul a szárnyak enyhén sós ízesítést is kapnak. Nem utolsó szempont az sem, hogy megfőve kicsit megduzzadnak a szárnydarabok, így finomabb, nem annyira száraz a sütés után.
Mikor enyhén megfőttek a szárnyak, szűrőbe szedem, és lecsöpögtetem őket. A panírozást a szokásos sorrendben végzem el. Liszt, felvert, enyhén megsózott tojás, majd zsemlemorzsa. Forró, bő olajban kisütöm, és papírtörlőre, vagy kisebb fazékra állított tésztaszűrőbe szedem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »