Rántott csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- só, őrölt bors
- 1 kiskanál morzsolt, szárított majoránna
- liszt
- 5 enyhén felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemájakat úgy vágjuk ketté, hogy darabjait középen elválasztjuk. Kevés vízben megfőzzük annyira, hogy éppen elveszítse a puhaságát. Szűrőbe szedjük és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek, megszáradjanak. Megborsozzuk, kevés morzsolt majoránnával megszórjuk.
A szokásos sorrendben panírozzuk: liszt, enyhén felvert tojás, amibe kevés sót is tetszünk, majd zsemlemorzsa.
A panírozott májakat bő, forró olajban megsütjük. Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, hogy az olaj leitatódjon róla.
Rizzsel vagy petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk.
Tapasztalatom szerint, lényegesen szebben lehet panírozni az enyhé főtt májakat, sütés közben kevésbé csapkod, mint a nyers máj esetében. Májas ételeim nagy részét így készítem, előfőzött májjal.