Rántott csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- só, őrölt bors
- 1 kiskanál morzsolt, szárított majoránna
- liszt
- 5 enyhén felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemájakat úgy vágjuk ketté, hogy darabjait középen elválasztjuk. Kevés vízben megfőzzük annyira, hogy éppen elveszítse a puhaságát. Szűrőbe szedjük és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek, megszáradjanak. Megborsozzuk, kevés morzsolt majoránnával megszórjuk.
A szokásos sorrendben panírozzuk: liszt, enyhén felvert tojás, amibe kevés sót is tetszünk, majd zsemlemorzsa.
A panírozott májakat bő, forró olajban megsütjük. Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, hogy az olaj leitatódjon róla.
Rizzsel vagy petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk.
Tapasztalatom szerint, lényegesen szebben lehet panírozni az enyhé főtt májakat, sütés közben kevésbé csapkod, mint a nyers máj esetében. Májas ételeim nagy részét így készítem, előfőzött májjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

