Rántott csirkecombok krumpligombával recept
Hozzávalók:
- csirke alsó comb
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- paprika
- olaj a sütéshez
Krumpligomba:
- burgonya
- só
- olaj
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített csirkecombokat só, bors és paprika keverékével megszórjuk, hagyjuk állni legalább egy órát, majd a nedvességet leitatjuk róla, így a sütés során nem válik le a panír. Először lisztben, kevés sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd fordítás után a fedőt levéve sütjük tovább. Addig hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, frissen, forrón tálaljuk. Bármilyen köret, saláta illik hozzá, én most krumpligombával tálaltam.
Krumpligomba:
A nyers héjas krumpliból almaszeletelő segítségével kialakítjuk a gomba formát. Egy tálkába tegyünk kevés olajat és sót, keverjük össze, és ebben forgassuk meg a krumplikat, hagyjuk benne kicsit állni.
Sütés előtt a tetejét fűszerezhetjük borssal, pirospaprikával. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

