Rántott csirkecombok krumpligombával recept
Hozzávalók:
- csirke alsó comb
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- paprika
- olaj a sütéshez
Krumpligomba:
- burgonya
- só
- olaj
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített csirkecombokat só, bors és paprika keverékével megszórjuk, hagyjuk állni legalább egy órát, majd a nedvességet leitatjuk róla, így a sütés során nem válik le a panír. Először lisztben, kevés sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd fordítás után a fedőt levéve sütjük tovább. Addig hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, frissen, forrón tálaljuk. Bármilyen köret, saláta illik hozzá, én most krumpligombával tálaltam.
Krumpligomba:
A nyers héjas krumpliból almaszeletelő segítségével kialakítjuk a gomba formát. Egy tálkába tegyünk kevés olajat és sót, keverjük össze, és ebben forgassuk meg a krumplikat, hagyjuk benne kicsit állni.
Sütés előtt a tetejét fűszerezhetjük borssal, pirospaprikával. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

