Rakott tészta csirkével és brokkolival recept
Hozzávalók:
- 25 dkg száraz tészta
- 30 dkg brokkoli rózsa
- 40 dkg csirkemell
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 ek olaj
- só
- őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín
A tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Folyó csapvíz alatt leöblítjük, majd félre tesszük. A brokkolit is sós vízben fél puhára főzzük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, felhevített olajon megdinszteljük. Rátesszük a kisebb darabokra vágott csirkemellet, sózzuk, majd borssal megszórjuk.
Hozzá adjuk a paprikakrémet is, majd fedő alatt puhára sütjük. Közben megkevergetjük, főzőtejszínnel összekeverjük és összefőzzük.
Egy hőálló tálat folyékony margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tál aljára 1/3 tészta kerül, majd a tejszínes csirkeragu, rá a fele brokkoli, majd tészta és így tovább. A rétegezést tésztával fejezzük be, majd megszórjuk reszelt sajttal.
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt szép aranysárgára sütjük.