Rakott csibemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csibemell, de lehet pulykamell is
- 6-7 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15-20 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 15-20dkg sonkás szalámi
- 20 dkg kemény sajt
- 1 doboz tejföl
- só
- bors
- ízesítő ízlés szerint
Elkészítése:
A csibemellet sózzuk , borsózzuk. Ha kicsit vastagabbak akkor kettévághatjuk őket és kicsit ki klopfoljuk. Majd kevés olajon mindkét oldalról hirtelen megsütjük hogy legyen egy kis színe.
Majd kivajazunk egy jénai tálat és a kisütött csibemelleket a jénai tál aljára rakjuk. A 4-5 tojásból(kinek hogy tetszik) hagymás, gombás rántottát csinálunk. Ízesítjük, majd ha kész van a jénai tálban lévő csibemellre tesszük. Erre jön majd a sonkás szalámi, majd a sajt. Ha ez kész vesszük a tejfölt, tálba öntjük, hozzá adunk tojást, összekeverjük majd ízesítjük kicsit. Ha túl sűrű, rakhatunk bele egy pici tejet. Majd az egészet ráöntjük a jénai tálban lévő csibemellre. Kicsit összerázzuk hogy mindenhova jusson a tejfölből, majd lefedjük és úgy 20-30 percig 200fokon megsütjük.