Rakott csibemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csibemell, de lehet pulykamell is
- 6-7 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15-20 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 15-20dkg sonkás szalámi
- 20 dkg kemény sajt
- 1 doboz tejföl
- só
- bors
- ízesítő ízlés szerint
Elkészítése:
A csibemellet sózzuk , borsózzuk. Ha kicsit vastagabbak akkor kettévághatjuk őket és kicsit ki klopfoljuk. Majd kevés olajon mindkét oldalról hirtelen megsütjük hogy legyen egy kis színe.
Majd kivajazunk egy jénai tálat és a kisütött csibemelleket a jénai tál aljára rakjuk. A 4-5 tojásból(kinek hogy tetszik) hagymás, gombás rántottát csinálunk. Ízesítjük, majd ha kész van a jénai tálban lévő csibemellre tesszük. Erre jön majd a sonkás szalámi, majd a sajt. Ha ez kész vesszük a tejfölt, tálba öntjük, hozzá adunk tojást, összekeverjük majd ízesítjük kicsit. Ha túl sűrű, rakhatunk bele egy pici tejet. Majd az egészet ráöntjük a jénai tálban lévő csibemellre. Kicsit összerázzuk hogy mindenhova jusson a tejfölből, majd lefedjük és úgy 20-30 percig 200fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

