Rácos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell,comb, szárny (ki mivel szereti,vagy mi van otthon)
- 1,5 kg Krumpli
- Borsó
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só
- vegeta
- olaj
- 2 dl víz
- 1 nagy tejföl
- majonéz
- piros arany (csemege)
Elkészítése:
A krumplit megpucolom,felkockázom,a mellet szintén és ezt megsózóm,vegetával összekeverem,majd a mirelit borsót és olajat is hozzáadom,azzal is összekeverem az egészet. Tepsibe teszem a keveréket és öntök alá 2 dl vizet. A paprikát és paradicsomot karikára szelem és a tetejére szépen ráhelyezem.
Majonézt és a piros aranyat rányomkodom, mindenből egy keveset,de mindenhova jusson egy kicsi. Ennek a tetejére csirkefűszerrel megfűszerezett combokat,szárnyakat lehet tenni. Ezt alufóliával betakarom és sütőben 175-180 fokon megsütöm. Mielőtt majdnem kész a tejfölt a tetejére kenem és visszateszem fólia nélkül a sütőbe. 10 perc után kész!
Savanyúságnak mi uborkát szoktunk enni, de szerintem bármi megy hozzá ami nem tejfölös.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »