Rácos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell,comb, szárny (ki mivel szereti,vagy mi van otthon)
- 1,5 kg Krumpli
- Borsó
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só
- vegeta
- olaj
- 2 dl víz
- 1 nagy tejföl
- majonéz
- piros arany (csemege)
Elkészítése:
A krumplit megpucolom,felkockázom,a mellet szintén és ezt megsózóm,vegetával összekeverem,majd a mirelit borsót és olajat is hozzáadom,azzal is összekeverem az egészet. Tepsibe teszem a keveréket és öntök alá 2 dl vizet. A paprikát és paradicsomot karikára szelem és a tetejére szépen ráhelyezem.
Majonézt és a piros aranyat rányomkodom, mindenből egy keveset,de mindenhova jusson egy kicsi. Ennek a tetejére csirkefűszerrel megfűszerezett combokat,szárnyakat lehet tenni. Ezt alufóliával betakarom és sütőben 175-180 fokon megsütöm. Mielőtt majdnem kész a tejfölt a tetejére kenem és visszateszem fólia nélkül a sütőbe. 10 perc után kész!
Savanyúságnak mi uborkát szoktunk enni, de szerintem bármi megy hozzá ami nem tejfölös.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »