Rablóhús / saslik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka felső comb filé
- 1 kávéskanál só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 kiskanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 kávéskanál mustár
- Néhány Tv és kápia, vagy kaliforniai színes paprika
- lilahagyma
Elkészítése:
A combot kockákra vágjuk, majd a fűszerekbe, mustárba és olajba forgatjuk. Éjszakára betesszük a hűtőbe, majd másnap bambuszpálcákra tűzzük.
Ezúttal, csak kétféle paprikát (kápia, és Tv) valamint negyedelt lilahagymát használtam. Tehettem volna mást is a nyársakra, úgymint kolbászszeletek, császárszalonna szeletek, virsliszeletek, elősütött májdarabok, vagy különféle zöldségek, gomba kombinációit, de készíthettem volna csak zöldségnyársat vegánoknak is.
A nyársakra tehát, szinte mindent feltűzhetünk. Ha elkészültek, akkor mehetnek ezek is a rácsra. A grillezéshez tapasztalat kell. Egy bizonyos időbe beletelik, mire megtanulod a megfelelő magasság, hőmérséklet beállítását. A grillezés lényege az, hogy kívül ropogós, de belül is megsült húsokat kapjunk, a zöldségek is roppanósak maradjanak, és a nyárson, egymáshoz ízekben is illő ételek legyenek.