Quesadilla recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- bármilyen mexikói fűszerkeverék
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv bab
- 4 db tortilla lap
- 30 dkg sajt
- 1 doboz tejföl
- erős pista
- sültkrumpli
- fél kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megpirítjuk hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket.
Hozzáadunk 2 dl vizet, összefőzzük, hogyha jó sűrű lett az állaga hozzá adjuk a baba és kukorica konzerveket pár percig kevergetjük, majd félretesszük.
Egy másik serpenyőt (pl. palacsintasütő) felhevítünk, egy tortilla laput előveszünk a felére sajtot teszünk, majd rá a csirkés, babos, kukoricás szószt, megint sajt és rá hajtjuk a másik oldalát.
Így betesszük a felhevült serpenyőbe és mindkét oldalát szép barnára sütjük. Ahogy a sajt megolvad szépen összeragad.
Mindegyik tortillával így járunk el.
Közben kisütjük a sült krumplit.
Az öntethez a pohár tejfölhöz keverünk 1-2 teáskanálnyi erős pistát ízlés szerint ki mennyire szereti a csípőset.
Aki nem szereti a csípőset egy tzatziki mártást is csinálhatunk hozzá amihez az uborkát felszeljük és kis csíkokra vágjuk, egy pohár tejfölbe belekeverjük, hozzákeverünk még egy gerezd fokhagymát, sózzuk borsozzuk.
Tálaláskor a quesadillákat kettévágjuk teszünk hozzá sült krumplit és mellé tálaljuk az öntetet.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én szoktam még hozzá különböző zöldségeket tenni a díszítéshez például hegyes erős paprika, paprika, paradicsom, uborka, kinek mi a kedvence :)