Pulykanyak paprikás recept

Hozzávalók:
- 4 – 5 db egész pulykanyak
- 2 db hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- só, őrölt bors
- 1 tk. őrölt pirospaprika
- kevés csípős paprika
- kevés őrölt kömény
- kevés étolaj
Elkészítése:
A pulykanyakat az ízeknél szétvágjuk, jól átmossuk.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt pulykanyakat, és addig pirítjuk, míg kicsit kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el egészen. Az apróra darabolt paprikát, és a nagyon apróra vágott paradicsomot is hozzátesszük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi őrölt köményt adunk hozzá. Csípős paprikát ízlés szerint teszünk bele.
Addig főzzük, míg a pulyka húsa meg nem puhul.
Olyan pulykanyakakat válasszunk, melyek vastagabbak, ugyanis azokon vastagabb a húsréteg is.
Tálalhatjuk tésztával, galuskával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »