Pulykanyak paprikás recept

Hozzávalók:
- 4 – 5 db egész pulykanyak
- 2 db hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- só, őrölt bors
- 1 tk. őrölt pirospaprika
- kevés csípős paprika
- kevés őrölt kömény
- kevés étolaj
Elkészítése:
A pulykanyakat az ízeknél szétvágjuk, jól átmossuk.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt pulykanyakat, és addig pirítjuk, míg kicsit kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el egészen. Az apróra darabolt paprikát, és a nagyon apróra vágott paradicsomot is hozzátesszük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi őrölt köményt adunk hozzá. Csípős paprikát ízlés szerint teszünk bele.
Addig főzzük, míg a pulyka húsa meg nem puhul.
Olyan pulykanyakakat válasszunk, melyek vastagabbak, ugyanis azokon vastagabb a húsréteg is.
Tálalhatjuk tésztával, galuskával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »