Pulykanyak paprikás recept

Hozzávalók:
- 4 – 5 db egész pulykanyak
- 2 db hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- só, őrölt bors
- 1 tk. őrölt pirospaprika
- kevés csípős paprika
- kevés őrölt kömény
- kevés étolaj
Elkészítése:
A pulykanyakat az ízeknél szétvágjuk, jól átmossuk.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt pulykanyakat, és addig pirítjuk, míg kicsit kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el egészen. Az apróra darabolt paprikát, és a nagyon apróra vágott paradicsomot is hozzátesszük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi őrölt köményt adunk hozzá. Csípős paprikát ízlés szerint teszünk bele.
Addig főzzük, míg a pulyka húsa meg nem puhul.
Olyan pulykanyakakat válasszunk, melyek vastagabbak, ugyanis azokon vastagabb a húsréteg is.
Tálalhatjuk tésztával, galuskával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »