Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykanyak paprikás recept

Pulykanyak paprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 – 5 db egész pulykanyak
    • 2 db hagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 db nagyobb zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • só, őrölt bors
    • 1 tk. őrölt pirospaprika
    • kevés csípős paprika
    • kevés őrölt kömény
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A pulykanyakat az ízeknél szétvágjuk, jól átmossuk.

    A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt pulykanyakat, és addig pirítjuk, míg kicsit kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el egészen. Az apróra darabolt paprikát, és a nagyon apróra vágott paradicsomot is hozzátesszük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi őrölt köményt adunk hozzá. Csípős paprikát ízlés szerint teszünk bele.

    Addig főzzük, míg a pulyka húsa meg nem puhul.

    Olyan pulykanyakakat válasszunk, melyek vastagabbak, ugyanis azokon vastagabb a húsréteg is.

    Tálalhatjuk tésztával, galuskával.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá