Mézes-kefires pulykamell diós-fetás rukkolával recept
 
                            Hozzávalók:
- 15 dkg pulykamell
- 1 doboz kefir
- 1 ek méz (nekem hársmézem volt otthon)
- 1 nagy marék rukkola
- 5 dkg feta
- egy marék dió
- olívaolaj,só
Elkészítése:
A pulykamellet felvágtam vékony csíkokra. A doboz kefirt kikevertem egy kisebb evőkanálnyi mézzel (nekem hársméz van itthon, de szerintem bármi mással jó, a hársnak eléggé karakteres íze van), és ebbe a keverékbe zúdítottam a pulykacafatokat. Egy órára hideg helyre tettem, és addig elmosogattam. Félig (nem az erősségem ez a sport…). Majd a husit nagyjából lecsepegtettem, és kevés olívaolajon megpirítottam. Ekkor szórtam egy kis sót is a husira. FIGYELEM: a piruló-sülő fehér trutyi először felhabzik (méz), elkezd picit bebarnulni, karamellizálódni, majd pattog, de nagyon. Ezért én kb. fél deci vizet öntöttem a husi alá-el kell,hogy áruljam, ideig-óráig segített csak ez a megoldás, de volt legalább 5 pattogásmentes percem. Mikor a husin már barnás bevonatot képzett a mézes kefir, megkóstoltam azt (elégettem a számat), meglepően konstatáltam, hogy jéééé,ez ehetőőő, mi több, bármikor megenném! Majd lezártam alatta a gázat. Egy marék rukkolát átmostam, lecsepegtettem, konyhai papírtörlőn leszárítottam. A marék diót apróra vágtam, és kicsit megpirítottam (jó tanács: ha már majdnem jó, akkor zárjuk el alatta a gázat, mert ha jól megpirítva még a forró serpenyőben marad, tovább pirul, és a végén megkeseredhet-megéghet). A salátát egy tányérra halmoztam, megszórtam sóval, meglocsoltam egy kis olívaolajjal, ráhelyeztem a húsdarabokat, rámorzsoltam a fetát és megszórtam dióval. (Mondjuk, ez a “művészi” teljesítmény nálam fél órát jelentett).Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
Ez a receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Sztori: Mikor beléptem a boltba, azzal a szent elhatározással indultam a tejespult felé, hogy csak veszek egy kis túrót/fetát, és szépen hazabattyogok, megcsinálom a snidlinggel és fetával/túróval töltött pulykámat. Igen ám, de eszembe jutott az az iszonyat mennyiségű dió, amit anyutól kaptam (biodió :D),és gondoltam, azt is belekombinálom valami salátába. Telefon anyunak: Szia, itt állok a bolt közepén, a diót mivel lehet enni? (körülöttem állók érdekesen néznek rám)…mikor már 10 perce tanakodtunk a köreten, megkérdezte nemes egyszerűséggel, hogy miért nem csinálok pulykasalátát? Hát persze, miért ne?
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

