Pulyka brassói recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykacombfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- kevés zsiradék
- hasábburgonya
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Kevés zsiradékon (libazsír) megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húsokat. Együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tetszőleges fűszerekkel, és belenyomjuk a fokhagymát is.
Kevergetve pirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, hogy a pulykahús puhára főjön. Időnként leveskockát adunk hozzá, de ha van otthon húslé vagy zöldség alaplé, akkor azzal engedjük fel. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha a víz elfőtt róla, pirulhat is.
Eközben a burgonyát is elkészítjük. (Ez esetben egyszerű dolgom volt, csak a sütőben kellett megsütnöm, minden zsiradék hozzáadása nélkül.) Ha kész a krumpli, hozzákeverjük a serpenyőben lévő húshoz. Lehet még fűszerezni, ízlés szerint.
Csemege uborkával, vagy salátával tálaljuk.