Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka brassói recept

Pulyka brassói
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykacombfilé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • majoránna
    • őrölt kömény
    • kevés zsiradék
    • hasábburgonya

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Kevés zsiradékon (libazsír) megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húsokat. Együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tetszőleges fűszerekkel, és belenyomjuk a fokhagymát is.

    Kevergetve pirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, hogy a pulykahús puhára főjön. Időnként leveskockát adunk hozzá, de ha van otthon húslé vagy zöldség alaplé, akkor azzal engedjük fel. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha a víz elfőtt róla, pirulhat is.

    Eközben a burgonyát is elkészítjük. (Ez esetben egyszerű dolgom volt, csak a sütőben kellett megsütnöm, minden zsiradék hozzáadása nélkül.) Ha kész a krumpli, hozzákeverjük a serpenyőben lévő húshoz. Lehet még fűszerezni, ízlés szerint.

    Csemege uborkával, vagy salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá