Pestos csirkecomb zöldséges barna rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 üveg piros pesto
- 5 db csirke felső comb
- 1,5 pohár barna rizs
- 3 pohár víz
- kevéske vaj
- 1 kisebb zeller
- 1 sárgarépa reszelve
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bekenjük mindenhol a pestoval. Tepsibe sorakoztatjuk, és alufóliával lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Nem szükséges alá víz, a csirke ereszt annyi levet, hogy nem ég le. Ha mégis aggódunk, tehetünk alá egy keveset, vagy időnként nézzünk a fólia alá.)
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és kevés vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt répát és zellert. Sóval, borssal ízesítjük. Felengedjük a vízzel, és megvárjuk amíg felforr. Ekkor csökkentsük a lángot, és lefedve főzzük puhára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

