Pestos csirkecomb zöldséges barna rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 üveg piros pesto
- 5 db csirke felső comb
- 1,5 pohár barna rizs
- 3 pohár víz
- kevéske vaj
- 1 kisebb zeller
- 1 sárgarépa reszelve
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bekenjük mindenhol a pestoval. Tepsibe sorakoztatjuk, és alufóliával lefedjük.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Nem szükséges alá víz, a csirke ereszt annyi levet, hogy nem ég le. Ha mégis aggódunk, tehetünk alá egy keveset, vagy időnként nézzünk a fólia alá.)
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és kevés vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt répát és zellert. Sóval, borssal ízesítjük. Felengedjük a vízzel, és megvárjuk amíg felforr. Ekkor csökkentsük a lángot, és lefedve főzzük puhára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

