Pásztorpite recept
Hozzávalók:
- 1/2 fej hagyma + olaj
- 60 dkg csirkemell filé (vagy olyan hús ami van otthon)
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba
- 20 dkg csemege kukorica
- 2 ek. liszt
- 2 dl húsleves vagy 1 tyúkhús kockából készült leves
- 1 kg krumpli
- kevés tej, vaj
- kevés sajt a tetejére
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, negyedeljük és sós vízben feltesszük főni. A csirkemellet kockára vagy csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ehhez hozzáadjuk a sárgarépát, kissé pároljuk, majd hozzáadjuk a csirke húst, tetszés szerint fűszerezzük (só, bors, majoránna, bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld). Lefedve pároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, amíg elfő a leve.
Mikor puhára főtt a hús, megszórjuk a liszttel, majd lassanként felengedjük a húslével. Kevés ideig főzzük, épphogy megrotyogtatjuk egy kicsit.
Beletesszük a borsót, gombát, párat kavarunk még rajta és kész is van.
Ezt elkészíthetjük másfajta húsból is.
Közben a krumplinak meg kellene főnie… Ízlés szerinti könnyű, habos krumplipürét készítünk belőle, tejet, vajat,pici szerecsendiót adunk hozzá.
Tűzálló tálba rakjuk a zöldséges csirkét.
Rákanalazzuk a krumplipürét.
Tetszés szerint sajtot reszelünk rá.
Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 25-30 percig, amíg megpirul a teteje. Kivesszük, tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig állni és tálaljuk.