Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt csirkemell tejszínes gombamártással recept

Párolt csirkemell tejszínes gombamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db csirkemell filé
    • 15 dkg gomba
    • 1 dl főzőtejszín
    • 4 dkg liszt
    • őrölt bors
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd serpenyőben kevés olajon elősütjük. A húst egy lábosba átszedjük, amiben majd pároljuk.

    A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel. Az egészet meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, gyorsan elkeverjük.

    Vízzel felöntjük, készre forraljuk. Az egészet a lábosban lévő csirkére öntjük és lefedve lassan puhára pároljuk. Párolás közben, ha szükséges még vizet öntünk alá.

    Végül hozzáadjuk a tejszínt is, jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá