Párolt csirkemell tejszínes gombamártással recept
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell filé
- 15 dkg gomba
- 1 dl főzőtejszín
- 4 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd serpenyőben kevés olajon elősütjük. A húst egy lábosba átszedjük, amiben majd pároljuk.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel. Az egészet meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, gyorsan elkeverjük.
Vízzel felöntjük, készre forraljuk. Az egészet a lábosban lévő csirkére öntjük és lefedve lassan puhára pároljuk. Párolás közben, ha szükséges még vizet öntünk alá.
Végül hozzáadjuk a tejszínt is, jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

