Párolt csirkemell tejszínes gombamártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell filé
- 15 dkg gomba
- 1 dl főzőtejszín
- 4 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd serpenyőben kevés olajon elősütjük. A húst egy lábosba átszedjük, amiben majd pároljuk.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel. Az egészet meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, gyorsan elkeverjük.
Vízzel felöntjük, készre forraljuk. Az egészet a lábosban lévő csirkére öntjük és lefedve lassan puhára pároljuk. Párolás közben, ha szükséges még vizet öntünk alá.
Végül hozzáadjuk a tejszínt is, jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.