Paradicsomos ropogós csirkeszárnyak recept
Hozzávalók:
- csirkeszárnyak
- fűszerek
- szalonna
- paradicsom
- paprika
- gomba
- paradicsomsűrítmény
- cukor
- ketchup
Elkészítése:
Személyenként vegyünk 4-6 db csirke szárnyat, fűszerezzük grill, vagy fokhagymás fűszersóval. Ha ilyenünk nincs, egyszerű ételízesítő, só, bors is megteszi.
Fűszerezés után hagyjuk 10-15 percig állni, majd közepes mennyiségű olajban süssük meg a szárnyakat, oldalanként körülbelül 5-5 perc alatt.
Közben pirítsunk zsírjára személyenként 5-6 dkg kockázott szalonnát – lehet zsíros, de akár bacon is, majd adjunk hozzá szeletekre vágott paradicsomot, paprikát, gombát. Egy kis paradicsomsűrítménnyel dúsíthatjuk, de nem feltétlenül szükséges.
Mikor a zöldségek megpuhultak, adjunk hozzá egy csipetnyi cukrot, ketchupot, és 1-2 dl vizet. Forraljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a ropogósra sült csirke szárnyakat.
Egy percre rottyantsuk össze, majd krumplipürével körítve kínáljuk.
Tipp:
Ízlés szerint a párolt rizs, de akár a sült krumpli is tökéletes kiegészítője lehet az ételünknek.