Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos ropogós csirkeszárnyak recept

Paradicsomos ropogós csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • csirkeszárnyak
    • fűszerek
    • szalonna
    • paradicsom
    • paprika
    • gomba
    • paradicsomsűrítmény
    • cukor
    • ketchup

    Elkészítése:

    Személyenként vegyünk 4-6 db csirke szárnyat, fűszerezzük grill, vagy fokhagymás fűszersóval. Ha ilyenünk nincs, egyszerű ételízesítő, só, bors is megteszi.

    Fűszerezés után hagyjuk 10-15 percig állni, majd közepes mennyiségű olajban süssük meg a szárnyakat, oldalanként körülbelül 5-5 perc alatt.

    Közben pirítsunk zsírjára személyenként 5-6 dkg kockázott szalonnát – lehet zsíros, de akár bacon is, majd adjunk hozzá szeletekre vágott paradicsomot, paprikát, gombát. Egy kis paradicsomsűrítménnyel dúsíthatjuk, de nem feltétlenül szükséges.

    Mikor a zöldségek megpuhultak, adjunk hozzá egy csipetnyi cukrot, ketchupot, és 1-2 dl vizet. Forraljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a ropogósra sült csirke szárnyakat.

    Egy percre rottyantsuk össze, majd krumplipürével körítve kínáljuk.

    Tipp:

    Ízlés szerint a párolt rizs, de akár a sült krumpli is tökéletes kiegészítője lehet az ételünknek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá