Paradicsomos ropogós csirkeszárnyak recept

Hozzávalók:
- csirkeszárnyak
- fűszerek
- szalonna
- paradicsom
- paprika
- gomba
- paradicsomsűrítmény
- cukor
- ketchup
Elkészítése:
Személyenként vegyünk 4-6 db csirke szárnyat, fűszerezzük grill, vagy fokhagymás fűszersóval. Ha ilyenünk nincs, egyszerű ételízesítő, só, bors is megteszi.
Fűszerezés után hagyjuk 10-15 percig állni, majd közepes mennyiségű olajban süssük meg a szárnyakat, oldalanként körülbelül 5-5 perc alatt.
Közben pirítsunk zsírjára személyenként 5-6 dkg kockázott szalonnát – lehet zsíros, de akár bacon is, majd adjunk hozzá szeletekre vágott paradicsomot, paprikát, gombát. Egy kis paradicsomsűrítménnyel dúsíthatjuk, de nem feltétlenül szükséges.
Mikor a zöldségek megpuhultak, adjunk hozzá egy csipetnyi cukrot, ketchupot, és 1-2 dl vizet. Forraljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a ropogósra sült csirke szárnyakat.
Egy percre rottyantsuk össze, majd krumplipürével körítve kínáljuk.
Tipp:
Ízlés szerint a párolt rizs, de akár a sült krumpli is tökéletes kiegészítője lehet az ételünknek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »