Pagodás csirkeszelet recept

Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemellfilé szelet
- 1 tk sült csirke fűszersó
- 1 tk olaj a tepsi kikenéséhez
- 8 nagyobb pagoda karfiol rózsa
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós (vagy ételízesítős), lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Kiemeljük, és hagyjuk lecsepegni.
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, és fűszersóval megszórjuk mindkét oldalukat. Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a húsokat. Mindegyik szeletre rakunk 2-2 karfiolrózsát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat a tejföllel, sóval, borssal és fokhagymakrémmel jól elkeverjük, majd a lereszelt sajtot (2 marék kivételével) is hozzákeverjük.
Az öntetet a húsra kanalazzuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk. A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Most először vásároltunk egy szép nagy fej pagoda karfiolt. Eddig sohasem próbáltam még, mint alapanyagot, de egy vendégség alkalmával már volt szerencsém kóstolni. Gondolkodtam, hogy mi is legyen belőle. Aztán először egy húsos fogásra esett a választásom.
Egyáltalán nem bonyolult, a csirke nagyszerűen megpuhul a krémes, tejfölös paplan alatt. Jó páros ebben a formában a hús a pagodával. Természetesen brokkolival vagy hagyományos karfiollal is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »