Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pagodás csirkeszelet recept

Pagodás csirkeszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagy csirkemellfilé szelet
    • 1 tk sült csirke fűszersó
    • 1 tk olaj a tepsi kikenéséhez
    • 8 nagyobb pagoda karfiol rózsa
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpos ek tejföl
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagy csipet bors
    • 0,5 kk házi fokhagymakrém
    • 20 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós (vagy ételízesítős), lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Kiemeljük, és hagyjuk lecsepegni.

    A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, és fűszersóval megszórjuk mindkét oldalukat. Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a húsokat. Mindegyik szeletre rakunk 2-2 karfiolrózsát.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tojásokat a tejföllel, sóval, borssal és fokhagymakrémmel jól elkeverjük, majd a lereszelt sajtot (2 marék kivételével) is hozzákeverjük.

    Az öntetet a húsra kanalazzuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk. A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Most először vásároltunk egy szép nagy fej pagoda karfiolt. Eddig sohasem próbáltam még, mint alapanyagot, de egy vendégség alkalmával már volt szerencsém kóstolni. Gondolkodtam, hogy mi is legyen belőle. Aztán először egy húsos fogásra esett a választásom.
    Egyáltalán nem bonyolult, a csirke nagyszerűen megpuhul a krémes, tejfölös paplan alatt. Jó páros ebben a formában a hús a pagodával. Természetesen brokkolival vagy hagyományos karfiollal is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá