Pagodás csirkeszelet recept
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemellfilé szelet
- 1 tk sült csirke fűszersó
- 1 tk olaj a tepsi kikenéséhez
- 8 nagyobb pagoda karfiol rózsa
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 púpos ek tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós (vagy ételízesítős), lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Kiemeljük, és hagyjuk lecsepegni.
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, és fűszersóval megszórjuk mindkét oldalukat. Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a húsokat. Mindegyik szeletre rakunk 2-2 karfiolrózsát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat a tejföllel, sóval, borssal és fokhagymakrémmel jól elkeverjük, majd a lereszelt sajtot (2 marék kivételével) is hozzákeverjük.
Az öntetet a húsra kanalazzuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk. A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Most először vásároltunk egy szép nagy fej pagoda karfiolt. Eddig sohasem próbáltam még, mint alapanyagot, de egy vendégség alkalmával már volt szerencsém kóstolni. Gondolkodtam, hogy mi is legyen belőle. Aztán először egy húsos fogásra esett a választásom.
Egyáltalán nem bonyolult, a csirke nagyszerűen megpuhul a krémes, tejfölös paplan alatt. Jó páros ebben a formában a hús a pagodával. Természetesen brokkolival vagy hagyományos karfiollal is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

