Pácolt magyaros sült csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 3 db egész csirkecomb
Páchoz:
- 1 dl étolaj
- 0,5 dl házi készítésű paradicsomlé
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 kk Házi készítésű fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
Elkészítése:
Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük.
A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobb szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől. Megforgatjuk a pácban és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk.
Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.
Tipp:
Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »