Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé recept
Hozzávalók:
A olívás csirkecombokhoz:
- 6 db csirkecomb kicsontozva / egész csontos csirkecomb is jó/
- 1 kis üveg olíva bogyó
- 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- őrölt bors
- 1/2 dl olíva olaj
A töltött paprikákhoz:
- 6 db paprika
- 20 dkg fetasajt
- 5 dk margarin
- 2 ek.finom liszt
- 3 dl tej
- őrölt fehér bors
- só / ha szükséges /
Elkészítése: Előkészítés: A fetasajtot villával szétnyomkodjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, rozmaringgal és két evőkanállal az olívabogyó levéből. A páclét a csirkére öntjük és legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk. A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük. A paprikákat félbevágjuk és a magházat kivágjuk.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, ízesítjük őrölt borssal és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A besamelből a feta sajthoz keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük. A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és még k.b. 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben szórjuk rá az olívabogyót, és együtt sütjük. A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg köretet a betöltött paprikákat meg is sütheti.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!