Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagyobb kicsontozott csirkemell
- 1 kk só
- 1 kk grill fűszerkeverék
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 nagy fehérhúsú paprika
- 2 db bébi cukkini
- 25 dkg apróbb gomba
- 1 púpos tk grill zöldség fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 5-6 ek olaj
- 6 db saslikpálca
Salátához:
- 4 nagyobb paradicsom
- 3 zsenge uborka
- 10 dkg krém fehér sajt
- 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára vágjuk, meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és alaposan összeforgatjuk. 6 db saslikpálcát vízbe áztatunk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát 8 részre vágjuk, majd szétszedjük a cikkeket. A cukkinit felkarikázzuk. A paprikát a husival megegyező méretűre daraboljuk. A gomba héját lehúzzuk, tönkjét kiemeljük.
A beáztatott pálcákra sorban feltűzzük az alapanyagokat a következő sorrendben: lila hagyma, paprika, csirkemell, cukkini, gomba. Addig folytatva, míg el nem fogynak a zöldségek és a husi.
A nyársakat egy közepes tepsibe fektetjük, majd lekenjük pár evőkanál olajjal, meghintjük a grill zöldség fűszerkeverékkel és párszor meg is forgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket.
Meghintjük 1 csipet sóval, de csak finoman, mert a fűszerkeverék is sós.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. A sütés alatt érdemes 1-2 alkalommal a nyársak alatti szafttal átkenni.
Amíg sül a nyárs, elkészítjük a salátát. A krém fehér sajtot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk.
A megtisztított paradicsomot felkockázzuk, az uborkát fél karikára vágjuk. Egy tányérkára rendezzük, rászórjuk a sajtot és meghintjük kevés morzsolt bazsalikommal. Nem szükséges külön sózni, mert a sajt elég sós.
A megsült nyársakat a friss sajtos salátával melegen kínáljuk.
Tipp:
A nyársak akár grillen is megsüthetők.