Narancsos kacsasült recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- 1 db kacsamell
- só
- őrölt bor
- 2 db narancs
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 1 dl vörös bor
Elkészítése: Elkészítése:
A combokat és a mellet megmostam, a bőrén keresztül bevagdostam, majd sóztam és kevés olajon mindkét oldalát átsütöttem.
A megmaradt kacsazsíros olajat egy hőálló tálba tettem, a húsokat sóztam, borsoztam, 1.2 dl vizet öntöttem rá, majd bele morzsoltam a tyúkhúsleves kockákat. Megmosott narancsot reszeltem rá és fóliával betakartam, majd 200 fokon sütöttem.
Közben a pecsenyelével öntöztem, a sütés vége felé a beirdalt combokba, mellbe narancsszeleteket tűztem, majd 1 dl vörösbort öntöttem alá.
A fóliát levettem,készre,pirosra sütöttem.
Nagyon finom omlós kacsasült lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »