Mustáros cukkinis csirke tésztával recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 közepes cukkíni
- 250 ml főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- olaj
- Egy csomag tagliatelle tészta (vagy bármilyen másik tészta).
Elkészítése:
A cukkinit kis falatnyi darabokra vágom, majd félreteszem. A csirkemellet kis kockákra vágom és azt is félre teszem. Egy közepes méretű edénybe 2 evőkanál olajat melegítek, majd rádobom a csirkemellet.
Amikor már minden csirkemell kocka kifehéredett a fő hatására, akkor rádobom a cukkinit és együtt pirítom tovább kb. 5 percig. Ezután sózom, borsozom, majd hozzá adok egy evőkanál mustárt és jól összeforgatom az egészet. Ezután felöntöm a tejszínnel, és belereszelek egy fej fokhagymát.
Addig főzöm amíg a cukkini megfő (ez kb 10 perc még és addig a csirkemell is biztosan jó lesz).
Ezalatt az idő alatt kifőzöm a tésztát is. A tésztát tányérra teszem, majd ráhalmozom a cukkinis csirkét.
Szerintem ez egy gyors, olcsó, laktató és finom recept. Remélem, hogy mindenkinek ízleni fog!
Tipp:
A cukkinit nem kell szétfőzni. Mi például úgy szeretjük, hogy még majdnem ropogós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »