Mustáros cukkinis csirke tésztával recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 közepes cukkíni
- 250 ml főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- olaj
- Egy csomag tagliatelle tészta (vagy bármilyen másik tészta).
Elkészítése:
A cukkinit kis falatnyi darabokra vágom, majd félreteszem. A csirkemellet kis kockákra vágom és azt is félre teszem. Egy közepes méretű edénybe 2 evőkanál olajat melegítek, majd rádobom a csirkemellet.
Amikor már minden csirkemell kocka kifehéredett a fő hatására, akkor rádobom a cukkinit és együtt pirítom tovább kb. 5 percig. Ezután sózom, borsozom, majd hozzá adok egy evőkanál mustárt és jól összeforgatom az egészet. Ezután felöntöm a tejszínnel, és belereszelek egy fej fokhagymát.
Addig főzöm amíg a cukkini megfő (ez kb 10 perc még és addig a csirkemell is biztosan jó lesz).
Ezalatt az idő alatt kifőzöm a tésztát is. A tésztát tányérra teszem, majd ráhalmozom a cukkinis csirkét.
Szerintem ez egy gyors, olcsó, laktató és finom recept. Remélem, hogy mindenkinek ízleni fog!
Tipp:
A cukkinit nem kell szétfőzni. Mi például úgy szeretjük, hogy még majdnem ropogós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

