Mézes-narancsos csirke szezámmagos répával recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 kis só a bedörzsöléshez
- 1 alma
- 2 narancs
- 1 kiskanál mustár
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 szűk kanál ételízesítő
- olaj
Körethez:
- 1 kg répa
- 2 evőkanál szezámmag
- olaj
- 1 szűk evőkanál méz
- 1 kiskanál ecet
- só
Elkészítése:
A csirkét jó alaposan megmossuk, belül is. Egy tálcára tesszük, bedörzsöljük egy kis sóval. Ne túl sokkal, mert még ízesítjük. Az almát megmossuk, négy felé vágjuk, kiszedjük a magházát és a csirke hasába tesszük. :)
A sütőt előmelegítjük 200 oC-ra.
Előveszünk egy kis tálat a pácnak. Beletesszük a mustárt, az ételízesítőt és elkeverjük. Utána jöhet egy kevés olaj. Kifacsarunk egy narancsot, majd a keverékhez öntjük a levét. Ezután jöhet egy nagy kanál méz, és már kész is a finom pácunk a husihoz.
Ha a sütő felmelegedett, a csirkét egy mély tepsibe tesszük és sütni kezdjük. Ez az elősütés, ilyenkor még nem pácoljuk nehogy megégjen a méz és a narancs. Le is fedhetjük fóliával, ha félünk, hogy esetleg kiszárad.
Olyan 30 perc múlva kivesszük a csirkét és rálocsoljuk a mézes-narancsos mázat. Majd visszatoljuk sűlni. Időnként meglocsoljuk a szaftjával, nehogy kiszáradjon. Amikor már majdnem kész, felkarikázzuk a másik narancsot is, és rátesszük a csirkére.
Közben meghámozzuk a répát, majd feldaraboljuk félujjnyi vastag csíkokra (a képen látható). Felhevítjük az olajat, beleszórjuk a szezámmagot, majd 1-2 perc pirítás után hozzáadjuk a répát és egy csípet sót. Még 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 2dl vízzel, lefedjük. 5-6 perc múlva levesszük a fedőt, hogy a víz elfőhessen. Lehet resre (még roppan egy kicsit) hagyni, vagy teljesen puhára párolni is.
Összekeverjük a mézet és az ecetet, majd a répához adjuk. És betesszük a husi mellé, hogy egy kicsit piruljon még vele és az ecet elpárologjon. Ha már szép pirosra sült a husink akkor készen is vagyunk vele.
Már csak tálaljuk és falatozhatunk is!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »