Mézes-mustáros csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirke felső, vagy alsó comb (vagy 4 egész)
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- kevés frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk.
Mézből, mustárból, olajból és pirospaprikából kencét készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.
A csirkecombokat tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét vagy alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk. Előmelegített sütőben először 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét átkenjük. Tovább sütjük, és közben többször lekenjük. Az utolsó kenegetés után tető nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes, és ropogós maradjon.
Tipp:
Illik mellé a krumplipüré, a petrezselymes burgonya, vagy a tepsis hagymás krumpli is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »