Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros csirkecomb recept

Mézes-mustáros csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 csirke felső, vagy alsó comb (vagy 4 egész)
    • 1 ek mustár
    • 1 ek méz
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 2 ek olaj
    • 1 kk só
    • kevés frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk.

    Mézből, mustárból, olajból és pirospaprikából kencét készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.

    A csirkecombokat tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét vagy alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk. Előmelegített sütőben először 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét átkenjük. Tovább sütjük, és közben többször lekenjük. Az utolsó kenegetés után tető nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes, és ropogós maradjon.

    Tipp:

    Illik mellé a krumplipüré, a petrezselymes burgonya, vagy a tepsis hagymás krumpli is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá