Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros csirke recept

Mézes-mustáros csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2kg csirkecomb
    • 0,5kg mustár
    • 2dl méz
    • 2dl olaj
    • 1 csomag tarka bors
    • ételízesítő
    • 2kg burgonya
    • 1 vaj
    • 0,5l tejföl
    • pirospaprika
    • petrezselyem

    Elkészítése:
    A csirkecombról a bőrét eltávolítom. A tarka borsot kicsit összetöröm, én klopfolóval szoktam. A mustárt, olajat, mézet, 2-3 evőkanál ételízesítőt és a tarka borsot kikeverem, majd a csirkét ebbe pácolom. Lehetőleg egy éjszakát állni hagyom, de pár óra is elég a pácoláshoz. A burgonyából a szokásos módon pürét készítek: Sós vízben puhára főzöm a burgonyát, leszűröm, vajjal, tejföllel vegyítve a robotgéppel habosra keverem. A kikevert pürét háromfelé osztom. Egyharmadába teáskanálnyi pirospaprikát, egyharmadába apróra metélt petrezselymet teszek, az utolsó harmadot natúr hagyom. A csirkét alaposan átsütve, ropogósra pirítom. Serpenyőben is lehet, de a legfinomabb, ha tárcsán készítem el. A burgonyapüréket egymás mellé halmozom, tetejére a friss forró csirkecombot teszem. Jó étvágyat.

    Sztori: A recept már I. helyezést is elért a helyi főzőversenyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá