Mézes-mustáros csirke recept
Hozzávalók:
- 2kg csirkecomb
- 0,5kg mustár
- 2dl méz
- 2dl olaj
- 1 csomag tarka bors
- ételízesítő
- 2kg burgonya
- 1 vaj
- 0,5l tejföl
- pirospaprika
- petrezselyem
- só
Elkészítése:
A csirkecombról a bőrét eltávolítom. A tarka borsot kicsit összetöröm, én klopfolóval szoktam. A mustárt, olajat, mézet, 2-3 evőkanál ételízesítőt és a tarka borsot kikeverem, majd a csirkét ebbe pácolom. Lehetőleg egy éjszakát állni hagyom, de pár óra is elég a pácoláshoz. A burgonyából a szokásos módon pürét készítek: Sós vízben puhára főzöm a burgonyát, leszűröm, vajjal, tejföllel vegyítve a robotgéppel habosra keverem. A kikevert pürét háromfelé osztom. Egyharmadába teáskanálnyi pirospaprikát, egyharmadába apróra metélt petrezselymet teszek, az utolsó harmadot natúr hagyom. A csirkét alaposan átsütve, ropogósra pirítom. Serpenyőben is lehet, de a legfinomabb, ha tárcsán készítem el. A burgonyapüréket egymás mellé halmozom, tetejére a friss forró csirkecombot teszem. Jó étvágyat.
Sztori: A recept már I. helyezést is elért a helyi főzőversenyen.