Mézes-mázas csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb vagy szárny
- 1 dl ketchup
- 1 dl méz
- 1 dl citromlé
- 1 dl víz
- 1 kávéskanál erőspista (elhagyható)
- 1 kanál szójaszósz (elhagyható)
- kedvenc fűszerkeverékünk (lehetőleg fokhagymás)
- sütőzacskó
Elkészítése:
A húst beszórjuk a fűszerkeverékkel, a többi hozzávalót összekeverjük és ráöntjük a húsra. Jót tesz neki egy kis pácolódás, de ha nincs időnk, akkor se rontjuk el.
Sütőzacskóba téve a hús nagyságától függően 1-1.5 óra alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a szósz jól besűrűsödött a hús pedig omlós. Szedjük ki a húst a sütőzacskóból, a szószt zsírtalanítsuk és csorgassuk a husikra.
Nagyon ajánlom a sütőzacskó használatát, mert rendesen a tepsi szélére tud ragadni a szósz!
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »