Mézes-mázas csirke recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb vagy szárny
- 1 dl ketchup
- 1 dl méz
- 1 dl citromlé
- 1 dl víz
- 1 kávéskanál erőspista (elhagyható)
- 1 kanál szójaszósz (elhagyható)
- kedvenc fűszerkeverékünk (lehetőleg fokhagymás)
- sütőzacskó
Elkészítése:
A húst beszórjuk a fűszerkeverékkel, a többi hozzávalót összekeverjük és ráöntjük a húsra. Jót tesz neki egy kis pácolódás, de ha nincs időnk, akkor se rontjuk el.
Sütőzacskóba téve a hús nagyságától függően 1-1.5 óra alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a szósz jól besűrűsödött a hús pedig omlós. Szedjük ki a húst a sütőzacskóból, a szószt zsírtalanítsuk és csorgassuk a husikra.
Nagyon ajánlom a sütőzacskó használatát, mert rendesen a tepsi szélére tud ragadni a szósz!
Rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.