Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mázas csirke recept

Mézes-mázas csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb vagy szárny
    • 1 dl ketchup
    • 1 dl méz
    • 1 dl citromlé
    • 1 dl víz
    • 1 kávéskanál erőspista (elhagyható)
    • 1 kanál szójaszósz (elhagyható)
    • kedvenc fűszerkeverékünk (lehetőleg fokhagymás)
    • sütőzacskó

    Elkészítése:
    A húst beszórjuk a fűszerkeverékkel, a többi hozzávalót összekeverjük és ráöntjük a húsra. Jót tesz neki egy kis pácolódás, de ha nincs időnk, akkor se rontjuk el.
    Sütőzacskóba téve a hús nagyságától függően 1-1.5 óra alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a szósz jól besűrűsödött a hús pedig omlós. Szedjük ki a húst a sütőzacskóból, a szószt zsírtalanítsuk és csorgassuk a husikra.
    Nagyon ajánlom a sütőzacskó használatát, mert rendesen a tepsi szélére tud ragadni a szósz!
    Rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá