Mézes csirkeszárny rizsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál mustár
- 1 mokkáskanál tárkony
- só
Rizsgombóchoz:
- 1 bögrényi rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csapott evőkanál liszt
- ételízesítő
- petrezselyem
- olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat feldaraboljuk (de nem muszáj) besózzuk és a jénai tálba rakjuk őket. A ketchupot, a mézet, a mustárt és a tárkonyt összekeverjük. (A hozzávalók arányát lehet változtatni ízlés szerint! A mustártól pikánsabb a méztől édesebb íze lesz!) Miután jól összekevertük a szószt, ráöntjük a csirkeszárnyakra és átforgatjuk a szárnyakat, hogy mindenhol érje a szósz. A jénai tálat alufóliával lefedjük és megsütjük a szárnyakat. Amikor úgy látjuk, hogy kezd jó lenni az alufóliát levéve 5-10 percig pirítjuk még. A rizsgombócokat sülés közben eltudjuk készíteni. A bögrényi rizst megmossuk és sós vízbe megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A kihűlt rizshez hozzáadjuk az ételízesítőt és a petrezselymet ízlés szerint, ezután a lisztet és a tojást, majd összekavarjuk. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk és kisütjük forró olajban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »