Májpástétom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 mk majoránna
- fél mk őrölt bors
- késhegynyi kakukkfű, borsikafű, szurokfű
- 25 dkg margarin
- 1 kk mustár
- ízlés szerint szerecsendió, citromlé, só
- 1 közepes vöröshagyma
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk.
5 dkg margarinon megdinszteljük a hagymát, beletesszük a pirospaprikát, köményt és a májat. Resztelt májat készítünk. Hozzáadjuk a többi fűszert is (ízlés szerint). Ha kész, sózzuk és kihűtjük, majd a maradék margarinnal összemixeljük.
Ízesítjük mustárral, szerecsendióval, citromlével.
Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel, zöldségekkel kínáljuk.
Tipp:
Nagyon finom reggeli vagy vacsora, iskolába uzsonnára is kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

