Májpástétom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 mk majoránna
- fél mk őrölt bors
- késhegynyi kakukkfű, borsikafű, szurokfű
- 25 dkg margarin
- 1 kk mustár
- ízlés szerint szerecsendió, citromlé, só
- 1 közepes vöröshagyma
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk.
5 dkg margarinon megdinszteljük a hagymát, beletesszük a pirospaprikát, köményt és a májat. Resztelt májat készítünk. Hozzáadjuk a többi fűszert is (ízlés szerint). Ha kész, sózzuk és kihűtjük, majd a maradék margarinnal összemixeljük.
Ízesítjük mustárral, szerecsendióval, citromlével.
Friss kenyérrel vagy péksüteménnyel, zöldségekkel kínáljuk.
Tipp:
Nagyon finom reggeli vagy vacsora, iskolába uzsonnára is kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »