Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve recept

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 4 db csirkemáj
    • 8 szelet császárszalonna (v. bacon)
    • fehér őrölt bors
    • majoránna
    • bazsalikom
    • szerecsendió
    • 5 dkg margarin
    • 1,5-2 dl fehér bor

    Elkészítése:

    A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.

    A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott, és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával. (hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egybemaradjon)

    A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé a combokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

    A meddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizi-bizit készítettem, de rizzsel, vagy krumplipürével is tálalhatjuk.

    Tálaláskor helyezzük a pirosra sült húst, és a köretet a tányérra, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá