Libamáj, grillezett alma, gesztenyés burgonyapüré recept

Hozzávalók:
- 40 dkg libamáj
- 4 db nagyobb savanykás alma
- 10 dkg gesztenye massza
- 40 dkg burgonya
- tej
- teavaj
- só
- bors
Elkészítése:
A libamájat megtisztítom, sózom, borsozom és serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Közben az alma csutkáját kivágom és felkarikázom. A burgonyát sós vízben puhára főzöm. A leszűrt burgonyából a szokásos módon pürét készítek, de bele keverem a gesztenye masszát is.
A libamáj vissza maradt zsírján átsütöm az alma karikákat is. Tálalásnál a libamájat és az alma karikákat felváltva teszem a tányérra, a pürét gombócokban tálaltam.
Tipp:
Használhatunk friss gesztenyét is, akkor előbb meg kell főzni majd pürésíteni a gesztenyét. Mivel ez inkább elő étel, nem kell túl sokat tálalni belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »