Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libamáj, grillezett alma, gesztenyés burgonyapüré recept

Libamáj, grillezett alma, gesztenyés burgonyapüré
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg libamáj
    • 4 db nagyobb savanykás alma
    • 10 dkg gesztenye massza
    • 40 dkg burgonya
    • tej
    • teavaj
    • bors

    Elkészítése:

    A libamájat megtisztítom, sózom, borsozom és serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Közben az alma csutkáját kivágom és felkarikázom. A burgonyát sós vízben puhára főzöm. A leszűrt burgonyából a szokásos módon pürét készítek, de bele keverem a gesztenye masszát is.

    A libamáj vissza maradt zsírján átsütöm az alma karikákat is. Tálalásnál a libamájat és az alma karikákat felváltva teszem a tányérra, a pürét gombócokban tálaltam.

    Tipp:

    Használhatunk friss gesztenyét is, akkor előbb meg kell főzni majd pürésíteni a gesztenyét. Mivel ez inkább elő étel, nem kell túl sokat tálalni belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá