Váradi libafertály recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 fiatal liba
- 1 kg hordós káposzta
- 2 dl káposztalé
- 2 dl tejföl
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
A fiatal libát darabokra vágjuk és besózzuk. Egy mély tűzálló tál aljára ujjnyi vastagon káposztát terítünk, pirospaprikával meghintjük, a feldarabolt liba felét ráfektetjük, majd ismét káposzta és paprika következik. Ezt libadarabokkal beborítjuk, majd az egészet káposztával befedjük, pirospaprikával meghintjük, és a savanyú káposzta levével leöntjük. (Ha túl savanyú lenne a káposztalé, helyette öntsünk rá vizet.) Lefedve addig pároljuk, amíg a libahús meg nem puhult, akkor a húsdarabokat kivesszük. A káposztába keverjük a tejfölt, és a húsdarabokat a tetejére fektetve, a sütőben az egészet ropogósra pirítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.