Küküllői sóágyon sült csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 grillcsirke
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 kg só
Elkészítése:
Egy tepsi aljába szórjuk bőségesen sót. Erre helyezzük rá a korábban már jól átmosott grillcsirkét. A belsejébe én tettem némi fokhagymát és rozmaring ágat is, majd az egész csirkét jól be is dörzsöltem sóval.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütöttem alufólia alatt nagyjából 1,5-2 órán keresztül, de ez függ a csirke nagyságától is. A végén a fóliát levettem róla, átkentem kevés olajjal majd megpirítottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

