Krémsajtos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell (filézett)
- 200 g natúr krémsajt
- 150 g reszelt sajt
- 200 ml főzőtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt bors
Elkészítése:
A vastagabb csirkemellet hosszában kettévágjuk, megízesítjük sóval és őrölt borssal, majd a felvert tojásba mártjuk. Egy jénai tálat kikenünk a krémsajt felével. Erre szórjuk a reszelt sajt felét. Szorosan egymás mellé fektetjük a tojásos csirkemell szeleteket és meghintjük a maradék reszelt sajttal. A reszelt sajtot egy kicsit rányomogatjuk a húsra. A maradék krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a sajtos húsra. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percet sütjük. Párolt rizzsel, főtt burgonyával, sült krumplival tálaljuk.
Tipp:
3 felnőtt férfinak vagy 4 nőnek (vagy gyereknek) elég ez a mennyiség… talán! :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

