Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos csirkemell recept

Krémsajtos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g csirkemell (filézett)
    • 200 g natúr krémsajt
    • 150 g reszelt sajt
    • 200 ml főzőtejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A vastagabb csirkemellet hosszában kettévágjuk, megízesítjük sóval és őrölt borssal, majd a felvert tojásba mártjuk. Egy jénai tálat kikenünk a krémsajt felével. Erre szórjuk a reszelt sajt felét. Szorosan egymás mellé fektetjük a tojásos csirkemell szeleteket és meghintjük a maradék reszelt sajttal. A reszelt sajtot egy kicsit rányomogatjuk a húsra. A maradék krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a sajtos húsra. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percet sütjük. Párolt rizzsel, főtt burgonyával, sült krumplival tálaljuk.

    Tipp:

    3 felnőtt férfinak vagy 4 nőnek (vagy gyereknek) elég ez a mennyiség… talán! :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá