Kínai csirkemell csíkok recept
Hozzávalók:
A húshoz:
- 400 g csirkemell filé
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek vodka
- 2 ek keményítőliszt
A körethez:
- 500 g zöldség (sárgarépa, cukkini, újhagyma, kaliforniai paprika, gomba)
- só, bors, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz, osztrigaszósz
- kb 100 ml ananászlé
- kb 50 g ananász
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a szójaszósz és a vodka keverékébe. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan átkavarjuk, és állni hagyjuk, min. 1 órát.
Az átmosott zöldségeket leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Wokban kevés olajon megsütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és melegen tartjuk.
A wokba pici olajat öntünk, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. 2-3 cm) és zúzott fokhagymát (2-3 gerezd), meglocsoljuk szójaszósszal.
Az ananászt is vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd pár percet együtt pirítjuk.
Visszatesszük a csirkemell csíkokat, felöntjük ananászlével, és egy kevés osztrigaszósszal megbolondítjuk.
Kóstoljuk meg, és ha kell, még ízesíthetjük szójaszósszal, osztrigaszósszal.
Főtt rizzsel tálaljuk.