Kínai csirkemell csíkok recept
Hozzávalók:
A húshoz:
- 400 g csirkemell filé
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek vodka
- 2 ek keményítőliszt
A körethez:
- 500 g zöldség (sárgarépa, cukkini, újhagyma, kaliforniai paprika, gomba)
- só, bors, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz, osztrigaszósz
- kb 100 ml ananászlé
- kb 50 g ananász
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a szójaszósz és a vodka keverékébe. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan átkavarjuk, és állni hagyjuk, min. 1 órát.
Az átmosott zöldségeket leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Wokban kevés olajon megsütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és melegen tartjuk.
A wokba pici olajat öntünk, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. 2-3 cm) és zúzott fokhagymát (2-3 gerezd), meglocsoljuk szójaszósszal.
Az ananászt is vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd pár percet együtt pirítjuk.
Visszatesszük a csirkemell csíkokat, felöntjük ananászlével, és egy kevés osztrigaszósszal megbolondítjuk.
Kóstoljuk meg, és ha kell, még ízesíthetjük szójaszósszal, osztrigaszósszal.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

