Kínai csirkemell csíkok recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 400 g csirkemell filé
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek vodka
- 2 ek keményítőliszt
A körethez:
- 500 g zöldség (sárgarépa, cukkini, újhagyma, kaliforniai paprika, gomba)
- só, bors, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz, osztrigaszósz
- kb 100 ml ananászlé
- kb 50 g ananász
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a szójaszósz és a vodka keverékébe. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan átkavarjuk, és állni hagyjuk, min. 1 órát.
Az átmosott zöldségeket leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Wokban kevés olajon megsütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és melegen tartjuk.
A wokba pici olajat öntünk, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. 2-3 cm) és zúzott fokhagymát (2-3 gerezd), meglocsoljuk szójaszósszal.
Az ananászt is vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd pár percet együtt pirítjuk.
Visszatesszük a csirkemell csíkokat, felöntjük ananászlével, és egy kevés osztrigaszósszal megbolondítjuk.
Kóstoljuk meg, és ha kell, még ízesíthetjük szójaszósszal, osztrigaszósszal.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »