Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai csirkemell csíkok recept

Kínai csirkemell csíkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húshoz:

    • 400 g csirkemell filé
    • 4 ek szójaszósz
    • 2 ek vodka
    • 2 ek keményítőliszt

    A körethez:

    • 500 g zöldség (sárgarépa, cukkini, újhagyma, kaliforniai paprika, gomba)
    • só, bors, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz, osztrigaszósz
    • kb 100 ml ananászlé
    • kb 50 g ananász

    Elkészítése:

    A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a szójaszósz és a vodka keverékébe. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan átkavarjuk, és állni hagyjuk, min. 1 órát.

    Az átmosott zöldségeket leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
    Wokban kevés olajon megsütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és melegen tartjuk.

    A wokba pici olajat öntünk, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. 2-3 cm) és zúzott fokhagymát (2-3 gerezd), meglocsoljuk szójaszósszal.

    Az ananászt is vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd pár percet együtt pirítjuk.
    Visszatesszük a csirkemell csíkokat, felöntjük ananászlével, és egy kevés osztrigaszósszal megbolondítjuk.

    Kóstoljuk meg, és ha kell, még ízesíthetjük szójaszósszal, osztrigaszósszal.
    Főtt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá