Kínai csirkemell csíkok recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 400 g csirkemell filé
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek vodka
- 2 ek keményítőliszt
A körethez:
- 500 g zöldség (sárgarépa, cukkini, újhagyma, kaliforniai paprika, gomba)
- só, bors, gyömbér, fokhagyma, szójaszósz, osztrigaszósz
- kb 100 ml ananászlé
- kb 50 g ananász
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a szójaszósz és a vodka keverékébe. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan átkavarjuk, és állni hagyjuk, min. 1 órát.
Az átmosott zöldségeket leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Wokban kevés olajon megsütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és melegen tartjuk.
A wokba pici olajat öntünk, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. 2-3 cm) és zúzott fokhagymát (2-3 gerezd), meglocsoljuk szójaszósszal.
Az ananászt is vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd pár percet együtt pirítjuk.
Visszatesszük a csirkemell csíkokat, felöntjük ananászlével, és egy kevés osztrigaszósszal megbolondítjuk.
Kóstoljuk meg, és ha kell, még ízesíthetjük szójaszósszal, osztrigaszósszal.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »