Ketchupos, mézes, chilis csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek méz
- 2 dl ketchup
- 5 dkg vaj
- 1 mk őrölt bors
- só
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk, és egy kicsit megsózzuk. A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mézzel, a ketchuppal és a borssal. Ebbe a pácba forgatjuk a szárnyakat, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csirkeszárnyakat kivajazott tepsibe rakjuk, lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 45-50 percet sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!
Köretnek főtt-sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »