Kemencében sült kacsacomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 kacsacomb
- 1,5 kg burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 alma
- 1 tk majoranna
- 1 dl rozé bor
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kacsacombokat megtisztítjuk, a felesleges zsiradékot levágjuk róla, és besózzuk. A krumplit meghámozzuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat több darabba vágjuk, és lerakjuk az előzőleg beáztatott cserépedény aljára. Enyhén megsózzuk.
A hagymákat megpucoljuk, cikkekre, vagy vastagabb karikára vágjuk, és a krumplira rakjuk. Erre helyezzük a kacsacombokat, megszórjuk majorannával, majd rárakjuk a cikkekre vágott almát, végül aláöntjük a bort.
Rátesszük a fedelét, betoljuk a kemencébe, és 300 fok körüli hőmérsékleten 120 percig sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fedelét. Párolt káposztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »


