Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakukkfüves vajbab sült csirkecombbal recept

Kakukkfüves vajbab sült csirkecombbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirke felsőcomb
    • 75 dkg – friss híján fagyasztott – vajbab
    • 1 doboz tejföl
    • 1 tk szárított kakukkfű
    • 1 szelet vaj
    • 1 tk kukoricakeményítő
    • frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat alaposan megmosom – én nem szoktam leszedni a bőrét – , sózom, borsozom, és egy olyan serpenyőben amit, később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon hirtelen megpirítom a hús mindkét oldalát. Ezután lefedem a lábast, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.

    A 35 perc letelte után eltávolítom a fedőt/alufóliát, és további 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

    Amíg a hús sül, a babot megmosom, egy serpenyőben felhevítem a vajat, ha már kellően felmelegedett, rádobom a babot, sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és egy két löttyintésnyi vízzel megpárolom.

    Én szeretem ha a bab roppanós, de mindenki ízlés szerinti keménységűre párolja.

    Ha a bab megpuhult, ráöntöm a tejfölt. Fél dl hideg vízben feloldom a keményítőt, és ezt is a tejfölös babhoz öntöm.

    Újraforrásig főzöm, majd a sült csirkecombbal, forrón tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá