Kakukkfüves vajbab sült csirkecombbal recept

Hozzávalók:
- 6 db csirke felsőcomb
- 75 dkg – friss híján fagyasztott – vajbab
- 1 doboz tejföl
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 szelet vaj
- 1 tk kukoricakeményítő
- só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmosom – én nem szoktam leszedni a bőrét – , sózom, borsozom, és egy olyan serpenyőben amit, később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon hirtelen megpirítom a hús mindkét oldalát. Ezután lefedem a lábast, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.
A 35 perc letelte után eltávolítom a fedőt/alufóliát, és további 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Amíg a hús sül, a babot megmosom, egy serpenyőben felhevítem a vajat, ha már kellően felmelegedett, rádobom a babot, sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és egy két löttyintésnyi vízzel megpárolom.
Én szeretem ha a bab roppanós, de mindenki ízlés szerinti keménységűre párolja.
Ha a bab megpuhult, ráöntöm a tejfölt. Fél dl hideg vízben feloldom a keményítőt, és ezt is a tejfölös babhoz öntöm.
Újraforrásig főzöm, majd a sült csirkecombbal, forrón tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »