Kakukkfüves vajbab sült csirkecombbal recept

Hozzávalók:
- 6 db csirke felsőcomb
- 75 dkg – friss híján fagyasztott – vajbab
- 1 doboz tejföl
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 szelet vaj
- 1 tk kukoricakeményítő
- só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmosom – én nem szoktam leszedni a bőrét – , sózom, borsozom, és egy olyan serpenyőben amit, később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon hirtelen megpirítom a hús mindkét oldalát. Ezután lefedem a lábast, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.
A 35 perc letelte után eltávolítom a fedőt/alufóliát, és további 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Amíg a hús sül, a babot megmosom, egy serpenyőben felhevítem a vajat, ha már kellően felmelegedett, rádobom a babot, sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és egy két löttyintésnyi vízzel megpárolom.
Én szeretem ha a bab roppanós, de mindenki ízlés szerinti keménységűre párolja.
Ha a bab megpuhult, ráöntöm a tejfölt. Fél dl hideg vízben feloldom a keményítőt, és ezt is a tejfölös babhoz öntöm.
Újraforrásig főzöm, majd a sült csirkecombbal, forrón tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »