Kacsamell rozmaringos ördögszekér gombával recept
Hozzávalók:
- 2 db pecsenyekacsa mellfilé
- 3 db ördögszekér gomba
- 3 szál rozmaring
- só,bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Köret:
- rizibizi
A díszítéshez:
- 4 db koktélparadicsom
Elkészítése:
A megmosott gombákat hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Vegyünk egy serpenyőt és tegyük a gombákat a forró olajra, szórjunk rá rozmaringot,és süssük 5 percig, majd sózzuk, borsozzuk és tálra rakjuk meleg helyre téve.
Közben a kacsamellet a bőrénél beirdaljuk,és megsózzuk a bőrét.Állni hagyjuk 1 órát.Ezután forrósítsunk meg egy másik serpenyőt,és tegyük a bőrével lefelé a melleket,majd közepes erősségű hőn,vagy lángon pirosra sütjük mindkét felét.
Ezután betakarjuk alufóliával,és így sütjük médiumra.levesszük a tűzhelyről 10 perc után,és pihentetjük a húst.Szeleteljük pár perc után vékonyra, rizibizivel,és a gombával tálaljuk.Koktélparadicsommal diszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

