Kacsamell rozmaringos ördögszekér gombával recept

Hozzávalók:
- 2 db pecsenyekacsa mellfilé
- 3 db ördögszekér gomba
- 3 szál rozmaring
- só,bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Köret:
- rizibizi
A díszítéshez:
- 4 db koktélparadicsom
Elkészítése:
A megmosott gombákat hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Vegyünk egy serpenyőt és tegyük a gombákat a forró olajra, szórjunk rá rozmaringot,és süssük 5 percig, majd sózzuk, borsozzuk és tálra rakjuk meleg helyre téve.
Közben a kacsamellet a bőrénél beirdaljuk,és megsózzuk a bőrét.Állni hagyjuk 1 órát.Ezután forrósítsunk meg egy másik serpenyőt,és tegyük a bőrével lefelé a melleket,majd közepes erősségű hőn,vagy lángon pirosra sütjük mindkét felét.
Ezután betakarjuk alufóliával,és így sütjük médiumra.levesszük a tűzhelyről 10 perc után,és pihentetjük a húst.Szeleteljük pár perc után vékonyra, rizibizivel,és a gombával tálaljuk.Koktélparadicsommal diszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »