Sült kacsacomb krumplipürével recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 kacsacomb
- 4 szelet mangalica szalonna
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 1 dl laktózmentes tej
- negyed liga margarin
- só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítom, sózom, borsozom, beleteszem egy római tálba, rászórom az apróra vágott fokhagymát, ráteszem a szalonnát, lefedem a római tálat és kb. két óra alatt vajpuhára sütöm!
A krumplit meghámozom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.
Ha puhára főtt leszűröm, ráteszem a vajat a tejet és robotgéppel pépesítem, majd ha szükséges után sózom.
Jó étvágyat!
Tipp:
Forrás: https://gastrohobbi.blog.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.